Jablka Czeresnie Grusze Brzoskwinie Morele Sliwy Wisnie
   
Nazwa:  Burlat
Miejsce wyhodowania:  Francja
Pochodzenie:  Nieznane
Wzrost:  drzewo rośnie bardzo silnie, tworzy dość gęstą o mocnej konstrukcji, konarami wzniesionymi ku górze
Zapylacze:  Vega, Wczesna Riversa, Van, Stark Hardy Giant, Jaboulay, Rainier
Odmiany zapylane:  Rivan, Wczesna Riversa, Van, Merton Premier, Rainier, Vanda
Plonowanie:  w okres owocowania wchodzi późno, plonuje obficie i corocznie
Owoc:  duży (6,5-7g), szerokosercowaty, spłaszczony i lekko pofałdowany przy szypułce. Skórka purpurowoczerwona, lśniąca, w pełnej dojrzałości prawie czarna. Miąższ ciemnoczerwony, bardzo smaczny. Owoce dość podatne na pękanie, dobrze znoszą transport
Dojrzalość zbiorcza:  I dek. czerwca
Wytrzymalość na mróz:  duża
Podatnosc na choroby:  mała
Przydatność owoców:  deserowa
zamawiam   |   powrót