Jablka Czeresnie Grusze Brzoskwinie Morele Sliwy Wisnie
   
Nazwa:  Uta®
Miejsce wyhodowania:  Niemcy
Pochodzenie:  Madame Verte x Bera Boska
Wzrost:  bardzo słaby, korona luźna, piramidalna
Zapylacze:  Bonkreta Williamsa, Concorde, Faworytka, Konferencja
Odmiany zapylane:  nieznane
Owoc:  duży, jajowatoowalny, lekko zwężające się przy szypułce, skórka sucha, lekko chropowata, zielona, prawie w całości pokryta brązowozłotym ordzawieniem, przetchlinki średniej wielkości, liczne, beżowe, miąższ aromatyczny, słodki, lekko kwaskowaty, masłowy
Dojrzalość zbiorcza:  początek października
Wytrzymalość na mróz:  średnia
Podatnosc na choroby:  parch - b. mała zaraza ogniowa - mała
zamawiam   |   powrót