Nazwa:
|
David®
|
Miejsce wyhodowania:
|
Niemcy
|
Pochodzenie:
|
Jules Guyot x Komisówka
|
Wzrost:
|
słaby, korona piramidalna, nieco spłaszczona
|
Zapylacze:
|
Bonkreta Williamsa, Concorde, Konferencja
|
Odmiany zapylane:
|
nieznane
|
Owoc:
|
średniej wielkości lub duży, jajowato-wydłużony, zwężający się w kierunku szypułki, skórka zielona, po dojrzeniu żółto-zielona, od strony nasłonecznionej pokryta czerwono-brązowym, marmurkowym rumieńcem, przetchlinki drobne, jasnobrązowe, na rumieńcu białawe, miąższ jędrny, soczysty, lekko kwaskowaty
|
Dojrzalość zbiorcza:
|
pierwsza połowa października
|
Wytrzymalość na mróz:
|
średnia
|
Podatnosc na choroby:
|
parch - b. mała zaraza ogniowa - duża
|
|
zamawiam | powrót
|