Jablka Czeresnie Grusze Brzoskwinie Morele Sliwy Wisnie
   
Nazwa:  David®
Miejsce wyhodowania:  Niemcy
Pochodzenie:  Jules Guyot x Komisówka
Wzrost:  słaby, korona piramidalna, nieco spłaszczona
Zapylacze:  Bonkreta Williamsa, Concorde, Konferencja
Odmiany zapylane:  nieznane
Owoc:  średniej wielkości lub duży, jajowato-wydłużony, zwężający się w kierunku szypułki, skórka zielona, po dojrzeniu żółto-zielona, od strony nasłonecznionej pokryta czerwono-brązowym, marmurkowym rumieńcem, przetchlinki drobne, jasnobrązowe, na rumieńcu białawe, miąższ jędrny, soczysty, lekko kwaskowaty
Dojrzalość zbiorcza:  pierwsza połowa października
Wytrzymalość na mróz:  średnia
Podatnosc na choroby:  parch - b. mała zaraza ogniowa - duża
zamawiam   |   powrót